Q1) global variable conflicts due to multiple file occurrence is resolved during
a. compile-time
b. run-time
c. link-time
d. load-time
Answer: C
Q2) What will be the value of a & b after the execution of below program?
find value of a and b.
a. 5,6
b. 6,5
c. 5,5
d. 6,6
Answer: D
Q3) What will be the output of the program below
a) 4, 4, 8
b) 1, 4, 8
c) 2, 1, 8
d) 2, 4, 8
Answer: B
Q4) What will be the output of the program below
#include
#define scanf "%s is a string"
main()
{
printf(scanf,scanf);
}
a) compilation error
b) runtime error
c) %s is a string %s is a string
d) %s is a string is a string
e) None of the above
Answer: D
a. compile-time
b. run-time
c. link-time
d. load-time
Answer: C
Q2) What will be the value of a & b after the execution of below program?
int a=5,b=6 swap(&a,b);This function is written to swap a and b
find value of a and b.
a. 5,6
b. 6,5
c. 5,5
d. 6,6
Answer: D
Q3) What will be the output of the program below
#include
main(){
int num[] = {1,4,8,12,16};
int *p,*q;
int i;
p = num;
q = num+2;
i = *p++;
printf("%d, %d, %d\n",i, *p, *q);
}
a) 4, 4, 8
b) 1, 4, 8
c) 2, 1, 8
d) 2, 4, 8
Answer: B
Q4) What will be the output of the program below
#include
main(){
char *a[4]={"jaya","mahesh","chandra","swapant"};
int i = sizeof(a)/sizeof(char *);
printf("i = %d\n", i);
}
a) 4
b) 7
c) 8
d) 1
Answer: A
Q5)
#include
#define scanf "%s is a string"
main()
{
printf(scanf,scanf);
}
a) compilation error
b) runtime error
c) %s is a string %s is a string
d) %s is a string is a string
e) None of the above
Answer: D
No comments:
Post a Comment